Powoli zbliża się okres zakończenia zajęć w bieżącym roku akademickim i małe podsumowanie swojej pracy. Uczyniła to jedna z grup kulinarnych, które odbywają się raz w miesiącu w budynku ZST (dawn. „rolnik”). W środę, 9 maja sekcja prowadzona przez Panią Ewelinę Zaborowską miała swoje ostatnie zajęcia. Przygotowały swoje menu z wiosennymi smakami. Pierwsze danie – to zupa z pietruszki i gruszki z jajkiem w koszulce. Na drugie – pure z brokuł, sałatkę miks z pomarańczą, pomidorkami cocktailowymi, polędwiczki wieprzowe nadziewane suszonymi śliwkami i serkiem camembert w szynce parmeńskiej a serwowano lampką, półwytrawnego czerwonego wina. Na deser przygotowano delicję makową i kawę. Na ostatnie zajęcia grupa zaprosiła koleżanki z zarządu – prezes Marię i skarbnik Małgorzatę, aby podsumować nabyte, kulinarne doświadczenia i wspólnie degustować sporządzone potrawy. Wszystko smakowało wybornie. Zdjęcia to uwidaczniają.